Orthomoleculaire therapie

Hoe werkt orthomoleculaire geneeskunde?

Je gunt je lichaam toch ook het beste?  Zo blijf je nog lang gezond, mooi en vitaal. Een orthomoleculair therapeut werkt met natuurlijke supplementen.  Denk aan vitamine c, bijnierextract, leverkruiden, magnesium, enzymen, pre en probiotica’s en zoveel meer.

Orthomoleculaire therapie betekent genezen met natuurlijke extracten.

Denk hierbij aan enzymen, vitaminen en mineralen, pre- en probiotica, planten, kruiden, paddenstoelen, omega vetzuren, speciale combinaties van natuurlijke stoffen en veel meer.

De orthomoleculaire therapie heeft tegenwoordig hele grote sprongen voorwaarts gemaakt in het behandelen van chronische ziekten en klachten.  Het is een absolute goede basis om deze te behandelen en te genezen.  Denk aan CVS, fibromyalgie, depressies, darmklachten, immuniteitsproblemen, angststoornissen, stress, burn-out.

Kortom alle soort klachten van fysieke of emotionele aard kun je ondersteunen.

Tijdens het eerste consult wordt er uitgebreid besproken wat uw klachten zijn.  Uw medische geschiedenis en uw persoonlijke verhaal wordt volledig in kaart gebracht zowel fysiek, emotioneel als energetisch.

Als ervaren therapeute gebruik ik daarbij mijn kwaliteiten en talenten om u nog beter aan te kunnen voelen.

We kijken hoe en wanneer de klachten zijn ontstaan om meer inzicht te krijgen over het ontstaan en/of er bepaalde onderliggende factoren als stress of emoties hierin een rol hebben gespeeld.

Het kan ook zijn dat het puur fysiologisch is zoals een tekort aan een bepaalde voedingsstof.

Het goed onder de loep nemen van de basissuppletie nemen is noodzakelijk.

 

Zowel middelen als maatregelen worden meegenomen tijdens het consult

De dagelijkse leefomstandigheden worden uitgebreid besproken.  Het is ook mijn taak als gezondheidscoach dat we de ‘eventuele stoorzenders’ die je tegenhouden om volledig gezond te zijn rustig aan gaan uitschakelen op jouw tempo.

Je nieuwe leven, in je volle potentieel kan zo een goede start maken.

Er wordt eerst een goede basis aangelegd om te kunnen voortbouwen met de therapie.  Ook wordt de ‘Quick win’ ingezet.  Dit houdt in dat u zo snel mogelijk al wat resultaten boekt zodat u meer energiereserves krijgt en u zich beter voelt.

Er wordt rekening gehouden met de prioritaire mechanismen.

Een aantal mechanismen zijn de baas in uw lichaam.  Simpel gezegd, de hersenen domineren overdag, het immuunsysteem ‘s nachts.

Heb je een chronische ontsteking dan kan je lichaam overactief zijn.  Je immuunsysteem is dan altijd aan het werk en maakt overuren, waardoor u een laaggradige ontsteking hebt.

Soms heeft uw lichaam een reset nodig.  Net als een computer die zo nu en dan opnieuw moet worden opgestart om goed te kunnen functioneren, gaat u hierdoor terug naar de basis.  Pas daarna kunnen de volgende stapjes worden gemaakt.  Dit alles kan zeker gecombineerd worden met andere natuurlijke therapieën die ik in mijn praktijk aanbied.

Indien beschikbaar bestudeer ik uw bloedanalyses.  Mocht het noodzakelijk zijn dan kunnen we later nog altijd bijkomende analyses laten uitvoeren.

 

Voedingsadviezen

Maatregelen nemen met betrekking tot uw levensstijl zijn essentieel in de behandeling.  Denk aan het verminderen van uw maaltijdfrequenties, het verminderen van koolhydraten, het vermijden van bepaalde voedingsstoffen, meer bewegen en sporten.  Dit wordt ook helemaal op u als persoon en type uitgelegd en begeleid.

Lichamelijke klachten staan onlosmakelijk verbonden met emotionele klachten.  In mijn praktijk licht ik dit goed onderbouwd toe en stel ik een behandelplan op waarin ik ook andere natuurlijke therapieën die ik beoefen meeneem.

Als gepassioneerd therapeute volg ik de ontwikkelingen op de voet en neem ik de laatste nieuwe gepubliceerde behandelingsinterventies mee in de behandeling.

Energetisch testen van supplementen

Na de anamnese en het gesprek test ik met de biotensor welke supplementen u het best opneemt en welke combinaties optimaal zijn.

Als natuurgeneeskundig-, orthomoleculair- en energetisch therapeute maak ik zowel gebruik van de wetenschap als van mijn kennis, ervaring en intuïtieve capaciteiten om de ‘onbekende zones’ en ‘stoorvelden’ op te sporen.  Zo kom ik tot een uniek concept dat helemaal op uw lijf en energie is geschreven.

 

Hoe kan ik jouw lieveling helpen?

Heeft je dier last van allergieën, huidproblemen, angsten, bewegingsproblematieken of blessures?

Ernstige chronische kwalen?  Zit je vierpoter niet goed in zijn vel?  Bij alle soorten problemen kan ik je helpen aan de hand van bloesem en aromatherapie, celzouten, healing, reading en orthomoleculaire therapie (= extracten van planten, mineralen, vitaminen, vetzuren, enzymen, paddenstoelen en zoveel meer …)

Of wil je gewoon een betere band met je dier verkrijgen door hem of haar beter te begrijpen?  Heb je vragen naar jouw dier toe waarom hij of zij dat gedrag vertoont?

Ga naar shop.ortho-nutrienst.com en gebruik de voucher code VAND260

Ontvang maar liefst 20% korting met de code.  Boven de 75 euro zijn er geen verzendkosten.  Je mag me steeds bellen of mailen voor een gratis advies welke supplementen je het beste neemt voor jouw klachten en leefomstandigheden (duurtijd max 15 min) info@kimvandeneynden.be.

Nieuwsbrief Natural Health Care

Nieuwsbrief met waardevolle informatie over gezondheid, welzijn, workshops, enz.