Natuurcosmetica

Trakteer jezelf op zuivere producten

Zo zuiver mogelijk:

Wist je dat alles wat je op je gezicht, haren en lichaam aanbrengt eigenlijk ook eetbaar moet zijn?  Dat onze huid elk chemisch stofje opneemt en het zo in onze bloedbaan kan terecht komen?  Onze huid is immers ons grootste orgaan.  Heel wat conventionele cosmeticaproducten remmen de natuurlijke functies van de huid af.

Wij worden steeds meer blootgesteld aan chemicaliën via fijn stof, onze voeding, watergebruik, maar ook de producten die we op onze huid smeren en ons mee wassen.

Belangrijk is dat onze cosmetica en make up zo zuiver mogelijk en niet op dieren getest is.

 

Heb jij ook steeds meer last van intoleranties of allergieën?

Zelf ben ik heel vlug allergisch aan producten die ik op mijn huid smeer.  Het begon al als jonge vrouw dat ik fel reageerde op chemische producten.  Ik ben altijd het beste proefkonijn om voor mezelf te testen of het goede en zuivere producten zijn.

Ik weet nog goed, toen ik in de 20 was, mijn haren éénmaal had gewassen met een chemische shampoo (ik ga het merk hier niet noemen, maar dus niet parabenen, siliconen vrij).  Mijn hoofdhuid stond vol pukkeltjes en ik kon het niet houden van de jeuk.

Nooit meer zo’n shampoo voor mij.

Hetzelfde verhaal met lipstift.  Zelfs lipstift van hele duurdere merken, bij het aanbrengen voelde ik mijn lippen echt branden.

Nadien waren mijn lippen verbrand en geïrriteerd.  Ik heb me kapitalen uitgegeven om te kijken welke lipstick ik nog verdroeg.

Ook heel erg met oogcrèmes en oogschaduw, heel vervelend.

Ik kreeg allemaal rode vlekjes rond mijn ogen en mijn huid was gewoon verbrand.

Ik heb het echt al doende moeten leren welke merken zacht inwerken op de huid en bij welke merken er nog addertjes onder het gras zitten.

Dit was het begin van een zoektocht naar goede cosmetica en verzorgingsproducten.  Mijn huid gaf heel goed aan waar ik nog op reageerde van enge stofjes.

Denk maar aan een gewone lippenstift, daar zit paraffineolie in.  De vaste vorm van deze koolwaterstoffen is bekend als paraffine was, de vloeibare vorm wordt paraffine olie genoemd.  Paraffine is het product van petroleum distillatie of wordt bekomen door het raffineren van ruwe petroleum.  Als je wat zoekwerk verricht op dr. Google zie je al gauw wat een goed cosmetica product niet mag bevatten van stoffen.

 

Check je producten in de badkamer

Kijk al zeker of je flesjes en tandpasta dat je thuis hebt staan SLS, (sodium sulfaat free), silicone, minerale oliën vrij is.

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die allergisch reageren op stofjes.

 

Kies voor natuur cosmetica

Madara en Dr. Hausha zijn vrij van minerale oliën, parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen en andere onzinnige toevoegingen.

Madara heeft de volgende productlijnen ontwikkeld; Skincare, Make-up, Haircare, Custom Actives, Insider en Highlights.  Madara producten voldoen niet alleen aan de strengste richtlijnen omtrent natuurcosmetica, ook is minstens 90% van plantenextracten van biologisch oorsprong waardoor alle producten zijn beloond met het Ecocert keurmerk.  Daarnaast wordt tijdens het productie- en verpakkingsproces zo veel mogelijk rekening gehouden met het milieu en uiteraard zijn alle producten dierproef- en allergievrij.

Dr. Hauschka is al jaren koploper op het gebied van natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten.  Al sinds 1967 ontwikkelt natuurzuivere huidverzorging en make-up, waaronder de geliefde Rozencrème.

Alle Dr. Hauschka producten zijn vrij van chemisch-synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen, minerale oliën, parabenen, siliconen en polyethyleenglycol.

Vandaag 12 mei krijg je nog een verlaat moederscado en kan je de producten van Madara kopen aan 40% !

Ik ga mezelf in ieder geval ook eens trakteren vandaag.

Natuurlijke schoonheid?  Biologische cosmetica van o.a. Dr. Hauschka & Madara bij Vitaminstore!

Ik ben Kim

Mijn missie is om mensen en dieren te genezen in al de dimensies. Fysiek, emotioneel en energetisch.

Nieuwsbrief Natural Health Care

Nieuwsbrief met waardevolle informatie over gezondheid, welzijn, workshops, enz.

meer blogs