Waarom kiezen voor algenolie?

Kweekvis zit vol chemicaliën en vis van de zee is ook vervuild en ethisch gezien niet verantwoord.

Breng voldoende variatie aan in de soort vis en kies vaker voor kleinere vissoorten en schaal- en schelpdieren en voor zeegroente zoals algen.

Algenolie 100% natuurlijk en 100% vegetarisch.  Algenolie komt niet uit vis en er is absoluut geen kans op het binnenkrijgen van verontreinigingen uit de oceaan.  De alg wordt gefermenteerd in zuivere watertanks.  Op het juiste moment wordt de alg geoogst en verwerkt tot een Omega-3 olie.

 

DHA (Docosahexaeenzuur)

DHA is een onderdeel van het Omega-3 vetzuur en speelt een belangrijke rol in onder andere de hersens, ogen en het hart.  DHA is hier namelijk in grote hoeveelheid aanwezig.  97% van de Omega-3 (EPA/DHA) die in de hersens gevonden wordt is DHA en tot wel 93% in de ogen.

 

DHA tijdens de zwangerschap en borstvoeding

DHA is belangrijk voor de normale ontwikkeling van de hersens, de ogen en zenuwstelsel en heeft aangetoond een gezonde zwangerschap te ondersteunen.  DHA is belangrijk door de hele zwangerschap heen, speciaal in het derde trimester wanneer er een significante groei plaats vindt.

 

Baby’s en kinderen; DHA na de zwangerschap

Tussen de geboorte en de leeftijd van 5 jaar, groeien de hersens ongeveer 3,5 maal in massa.  Het is belangrijk voor kinderen om de juiste hoeveelheid DHA binnen te krijgen om deze groei en ontwikkeling te kunnen ondersteunen.

 

DHA voor senioren

DHA is niet alleen nodig voor de ontwikkeling en functie van de hersens en ogen maar ook voor onderhoud.  Studies tonen aan dat een hoog DHA-gehalte goed is voor het geheugen, concentratievermogen en mentale helderheid.

 

Omega 3 olie voor dieren

De meeste omega 3 oliën voor dieren zijn gemaakt van kweekvis. Soms doe je nog meer kwaad dan goed om dit aan je viervoeter te geven.  Ze zitten vol schadelijke gifstoffen en verontreinigingen.  Geef daarom ook je hond of kat de beste kwaliteit!  Koop zoiets niet in een warenhuis of omdat het goedkoper is.

 

De gezondheidsvoordelen van omega 3:

Voed je hersenen

Voed je ogen

Verbetert je concentratie en geheugen

Verbetert je uithoudingsvermogen

Verbetert haar, huid en nagels

Immuunversterkend en modulerend

Ondersteund gewrichten en spieren

Ontstekingremmend, ook bij artrose

Verminderd allergieën

Remt ontstekingen

Beschermt je hart

Verlaagt je bloeddruk

Goed voor je hormonale balans

Zorgt ervoor dat je beter in je vel zit

Blog algenolie.2

Ik ben Kim

Mijn missie is om mensen en dieren te genezen in al de dimensies. Fysiek, emotioneel en energetisch.

Nieuwsbrief Natural Health Care

Nieuwsbrief met waardevolle informatie over gezondheid, welzijn, workshops, enz.

meer blogs