Voedingsadviezen

Uiteraard spreekt het voor zich dat de basis van gezond zijn, gezonde voeding is.

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende stromingen van ‘diëten’ binnen de voeding dat je door de bomen het bos niet meer weet te vinden.

Kruiden, lekker en gezond

Kruiden en mensen horen bij elkaar

Mensen gebruiken al eeuwenlang kruiden, voor het koken, medicinaal en voor de gezondheid, in schoonmaakmiddelen, in parfums, als geurmiddel, crèmes, zalven en ga zo maar door.

Kruiden groeien overal ter wereld

Kruiden kunnen ons helpen onze levenskracht weer te versterken.  Ze brengen extra vitamine, mineralen en voedingstoffen aan.  Ze zijn door hun geur en kleur een welkome gast in iedere tuin.

Kruiden kunnen we gebruiken in de keuken of om zijn gezondheid bevorderende eigenschappen.

Gezond eten wordt vaak geassocieerd met saai en flauw eten.  Onzin!  Kruiden en specerijen maken het verschil in een gezond, evenwichtig voedingspatroon.  Ze zijn puur natuur, gemakkelijk in gebruik en gezond!

Van rozemarijn tot kaneel, van basilicum tot chilipoeder.  Ieder kruid heeft zijn eigen bijzondere eigenschappen. Kruiden en specerijen spelen een belangrijke rol wanneer je lekker en gezond wilt eten

Als hulp bij gezondheid gebruiken we delen van de planten die we beschouwen als “kruiden”.  Inclusief bladeren, wortels, bloemen, zaden, hars, wortel schors, bast (cambium), bessen en soms de vruchtwand of andere delen van de plant.

Bij keukenkruiden maken we een onderscheid tussen kruiden die gemaakt worden van de groene delen en bladeren en specerijen die bestaan uit andere delen.  Dit zijn bijvoorbeeld de zaden, bessen, schors, wortels en fruit.

Ze worden in kleine hoeveelheden gebruikt om smaak te geven aan ons voedsel.

Sommige kruiden doen enkel dienst als keukenkruid, andere zowel om meer smaak te geven als om zijn gezonde werking voor het lichaam.  Iedereen kent wel groene thee die gedronken wordt als dorstlesser.  Maar ook als hulp bij spijsverteringsproblemen of om meer energie te geven.  Of tijm, in de vorm van tijm siroop het helpt slijm op te lossen.  We kunnen het gebruiken bij verkoudheden, keelaandoeningen en vooral bij hoesten.

 

Gezondheid bevorderende kruiden

Veel van de gezondheid bevorderende effecten zijn al eeuwenlang bekend en beschreven in tal van documenten.  Typisch voor deze planten is dat ze “genezen” in lage dosis, maar soms giftig zijn als je er veel van gebruikt.

Ook onze gewone geneesmiddelen zijn oorspronkelijk afkomstig van kruidenpreparaten, maar in de loop der jaren werden de werkzame bestanddelen chemisch nagemaakt en meer geperfectioneerd.  Toch kunnen ook medicinale kruiden nevenwerkingen hebben net zoals onze moderne geneesmiddelen.  Om deze veilig te kunnen gebruiken, vraag je best advies aan een Natuurgeneeskundige

Subtitel van dienst

Voedingsadviezen

Omschrijf hier heel kort wat deze dienst inhoudt. Geen praktische zaken, maar de transformatie. Zoals “Heeft je hond verlatingsangst, waardoor je nooit meer zomaar de deur uit kan? Laten we samen zorgen dat je hond lekker gaat slapen als je weggaat, en jij je vrijheid terugkrijgt”. Dus echt van A (probleem) naar B (resultaat).

Omschrijf hier het probleem waar het baasje mee zit en ‘s nachts van wakker kan liggen. Vertel nog niets over je aanbod of hoe jij dat probleem oplost, dat komt later pas. Hier schets je alleen het plaatje van de situatie van het baasje nú, zodat ze zich begrepen voelen en denken “Ja, dit gaat over mij en zij snapt mij!”. Dat gevoel wil je opwekken in deze intro en onderstaand lijstje.

Herken je dit?

Daar gaan we wat aan doen!

Maar het kan ook anders...

Benoem het perspectief waar het baasje naar verlangt. Hoe ziet haar wereld eruit als het probleem is opgelost voor het baasje en het dier? Heb het hier ook vooral weer over de emotie, niet over praktische dingen. Dus niet “als je je hond niet meer trekt”, maar “als je weer zonder stress kunt wandelen”. Dus de emotionele reden achter het praktische. Door deze punten te benoemen laat je zien dat jij hen kan helpen zorgen dit punt te bereiken.

Je benoemt ook hier nog geen praktische zaken, maar zorgt alleen dat ze hierdoor denken: “JA dit wil ik ook, help mij dit te bereiken!”

Ja, dit is ook voor jullie weggelegd en daar ga ik jullie bij helpen!

Ervaringen van mijn klanten

Lientje Wittevrongel
Lientje Wittevrongel
Mijn mama gebruikt reeds verschillende producten geleverd en geadviseerd door Kim en is hier zeer tevreden over. Kim is iemand met een gouden hart voor mens en dier en altijd paraat met een duidelijk advies.
Lientje Wittevrongel
Marleen Snauwaert
Marleen Snauwaert
Kim heeft me goed geholpen bij verschillende klachten en kreeg advies o.a. om glutenvrij te gaan eten. Het laatste half jaar zat ik niet erg lekker in mijn vel en ben heel goed geholpen. Dank je wel Kim.
Marleen Snauwaert

Ik ga je hierbij helpen

Hier kun je kort vertellen wat jouw eigen verhaal is, wat je al hebt overwonnen met jouw dieren en hoe je daar nu anderen mee helpt en welke resultaten je daarmee bereikt. Je geeft baasjes hier perspectief. Door hier te vertellen hoe jij van A naar B bent gekomen en dat je anderen hierbij geholpen hebt, laat je zien dat het ook anders kan en dit ook voor hen werkelijkheid kan worden. Heb het nog niet over de praktische zaken, maar puur de situatie en emotie erachter. Schrijf geen hele lappen tekst, houdt het kort en krachtig. Maak het ongeveer maximaal zo lang zoals hier.

Nog een tussenkopje

Vertel hier dat dit ook voor de lezer werkelijkheid worden. Zeg bijvoorbeeld: “hoe zou het zijn als jij ook X ervaart met jouw dier?”. Zorg dat ze aan het eind van dit blok denken: “JA, dit wil ik ook! Help mij hierbij!”

Zo gaan we het aanpakken:

1

Beschrijf hier wat deze stap inhoudt en wat je hier praktisch met het baasje en het dier zal doen.

2

Beschrijf hier wat deze stap inhoudt en wat je hier praktisch met het baasje en het dier zal doen.

3

Beschrijf hier wat deze stap inhoudt en wat je hier praktisch met het baasje en het dier zal doen.

Het resultaat

Na dit traject:

Gaan wij samen aan de slag?

Hier ga je pas over de praktische dingen vertellen en wat baasjes precies krijgen bij dit aanbod. Vertel bijvoorbeeld hoeveel sessies, lessen of andere contactmomenten er zijn. Vertel wat ze er verder nog meer bij krijgen, zoals handouts, naslagwerk of andere bonussen. Benoem ook hoe lang een sessie duurt. En ook hoe frequent ze zijn, zoals 1x per week. Hoe snel kunnen ze bij je terecht?

Budget pakket

€ 147,-

Standaard pakket

€ 197,-

Pro pakket

€ 297,-

Heb je nog vragen?
Stuur me gerust een berichtje!

Nieuwsbrief Natural Health Care

Nieuwsbrief met waardevolle informatie over gezondheid, welzijn, workshops, enz.